NA ROHU U NÁS

  /  Divadlo   /  Pozor: představení nižborských ochotníků NENÍ ochotnické představení !

Jestli jste někdy viděli nějaký výjezdový „kus“ známých divadel z Prahy , dáte mi za pravdu. Oproti rutinně odehraným, často až odbytým představením, v nichž herci ( nejednou zvučných jmen ) koukají tajně na hodinky, kdy už budou doma, je nižborská verze Horníčkových „Dvou mužů v šachu“ plná energie, originálních režijních, ale často i okamžitých improvizovaných nápadů. Herecké výkony jsou naprostým překvapením – tréma samozřejmě nemohla chybět, ale časem zmizela a z ochotníků se stali… ano, skuteční herci, pohybující se po scéně „ jako doma “ a konverzující pohotově a bez zábran. Takže to vlastně nemohlo dopadnout jinak: nadšení všech zúčastněných bylo po zásluze odměněno nadšením publika.

P.S : To nadšené publikum ale bude chtít další pochoutky ! A laťka je zatraceně vysoko – takže Otto Weiss , režisér , dramaturg , živelný herec a hnací motor celého divadelního ,, spolčení “ má před sebou zatraceně náročný úkol .

V nynější době spolek připravuje reprízy výše zmíněných Dvou mužů v šachu a na listopad chystají psychologické drama s detektivním nádechem , atraktivní zápletkou , poezií všedního dne s názvem Equus z pera Petera Shaffera .

Tomáš Hanák, divadelní mentor

Komentáře: