NA ROHU U NÁS

  /  Divadlo   /  Rozsvěcení Vánočního stromu v Nižboru

sklárna Rückl , sobota 30.11.2019

Obec přivítala Vánoce v sobotu 30. listopadu na nádvoří sklárny Rückl. Bylo to trochu jiné, hezčí než vloni . Je to porovnání od místních a tedy pravdivé.

V čem bylo jiné a hezčí? V čem stejně milé? Jako loni nejdřív hezky promluvila k přítomným starostka obce paní Kateřina Zusková. Školní děti zase zpívaly s elánem, tentokrát ještě víc hezkých vánočních písní. Dárků pro nejmenší od obce “ bylo pod svítícím stromečkem zase hodně, možná víc.

Velké a příjemné překvapení letos přichystali pro své spoluobčany, domácí divadelní ochotníci spolku “Na rohu u nás”. Krásnou klasickou pohádku, dvanácti měsíčkách. Tu dokázali nacvičit v rekordně krátké době a zvládli zajistit kostýmy, kulisy, hudbu a vše ostatní . Zahráli si v ní neherci, amatéři, kteří se prostě do spolku se zájmem přidali a na scéně s kmenovými herci splynuli k nerozeznání. Jde o vic – o radostné zjištění, že v obci možná už máme i pár nových mladých divadelníků. Závěrečnou děkovačkou se zaslouženým aplausem to letošní přátelské setkání „sousedů a nesousedů zdaleka nekončilo .

U stolků s kalíšky a tácky s občerstvením se ještě dlouho vyprávělo, vzpomínalo, přálo hezké svátky a třeba pak pokračovalo ještě i v pohostinném hotelu Praha. Takové milé setkání pod právě rozzářeným vánočním stromem prožijí občané znovu 12. prosince na nádvoří školy, stejnětak ve Žloukovicích i ve Stradonicích. Zájemci o vánoční klasiku uslyší znovu zpěvačky souboru Lemaja (17. prosince) a skupinu Haleluja Band (20. prosince). Adventní čas jsme právě přivítali v pohodě, tak ať nám radosti dál přibývá v našich rodinách, v naší obci a doufejme i v naší republice .

Jan Lukeš

Komentáře: